Activistes de la Fundació Equanimal s’han concentrat aquest divendres davant la seu de la Xunta a Santiago de Compostel·la per a mostrar el seu rebuig a la nova llei de caça que permet que joves de 14 anys puguin acudir a caceres i han exigit la “eradicació total” de la pràctica.

En declaracions als mitjans de comunicació, el portaveu de Equanimal, Óscar Horta, ha explicat que amb aquesta concentració la plataforma pretén “manifestar el rebuig” que, “tant els defensors dels animals com una gran part de la societat, fan de la caça”.

Segons ha indicat, “és necessària” una societat “més justa i més ètica”, una qüestió que, com ha apuntat, “passa necessàriament per respectar als animals i per tenir-los en compte com éssers que poden sofrir i gaudir com les persones”.

En aquest sentit, han recordat que “fins a ara” amb la normativa vigent “havia una total permissivitat” de la caça que ara es veu agreujada amb la nova llei que “possibilita que joves de 14 anys puguin acudir a les caceres”, fet que ha qualificat de “sense sentit” i “contrari a una educació basada en el respecte i l’ètica”.
“La caça és una pràctica que cada vegada té menys seguidors, als joves ja no els ve de gust anar-hi, i amb la nova normativa el que es pretén és promocionar-la i donar-li més ales”, ha denunciat Óscar Horta.

Finalment, ha assenyalat que, encara que “a dia d’avui l’eradicació de la caça pot ser una fi utòpica” a causa de “els forts interessos que hi ha darrere”, sí bé ha advocat per “seguir avançant progressivament cap a la seva fi”, una qüestió per a la qual ha reivindicat “la fi del suport institucional a la caça”
Font: EuropaPress