Vuit micos s’escapen de les instal·lacions d’un zoo a Brasil usant pedres convertides en eines per a trencar els panys del seu recinte.

Es diu que la capacitat d’utilitzar eines és una coincidència important compartida entre humans i primats no humans i altres animals; de la mateixa manera, semblem coincidir en el desig de ser lliures.

En les primeres hores del matí d’ahir, un grup de vuit micos caputxins es va fugar d’un zoològic a Brasil. Per a sorpresa dels empleats, els micos han utilitzat una eina de pedra per a trencar els panys del seu recinte abans de fugir a la selva circumdant.
Dels vuit micos escapats de les instal·lacions del zoo de l’estat brasiler de Paranà, els funcionaris només han aconseguit capturar a quatre fins al moment.

La coordinadora del zoològic, Gladis Dalamina, va dir a Globo que van tenir èxit en la captura de tres dels micos en les hores posteriors a la fugida, usant fruites-paranys en gàbies. La quarta va ser trobada un dia després quan va irrompre en un restaurant proper.

Segons les autoritats, aquesta no és la primera vegada que els micos han tractat d’escapar del zoològic en petit grup, encara que l’ús d’una eina de pedra ha estat el mètode més sorprenent.

Els micos caputxins es creu que són els més intel·ligents dels micos del Nou Món, exhibint una notable capacitat per a utilitzar eines de pedra. Els investigadors els han observat recollir roques, a grans distàncies, per a ajudar-los a obrir nous. Aquesta habilitat es transmet generacionalment, els micos més joves aprenen observant als seus adults.

L’aplicació d’aquest ús de l’eina a la nova tasca de trencar els panys, no obstant això, indica un ús notable de la lògica per a resoldre la situació natural de la seva captivitat. Però el que ha resultat més curiós, per a qui no conegui realment als altres animals, ha estat descobrir el seu anhel de viure en llibertat.

Font: treehugger