De camí al escorxador, la misèria de les vides dels animals utilitzats com a recursos es pot fer evident per a part de la població que els usa, però que no ha vist com són creats i criats per a fer-los a trossos.

Aquesta misèria és la que ha quedat palesa en dues ocasions aquesta setmana a Catalunya.

 

 

Per una banda, quatre vedells es van escapar de la línea de la mort abans d’entrar a l’escorxador de Girona. I han estat els agents rurals i els mossos d’esquadra els que, un cop capturats amb somnífers, han permès que els duguessin de nou al escorxador malgrat la gesta de la seva fugida que, si hagués estat protagonitzada per humans procedents d’un camp d’extermini, hagués estat aplaudida per la població.

D’altra banda, un camió carregat amb més de cinc mil pollastres va bolcar a Tortosa. El tràiler que traslladava els animals cap a l’escorxador d’Alacant va perdre el control en una rotonda y va sortir de la carretera. El camioner va sortir il·lès, però molts dels pollastres (no s’ha quantificat quants) van morir esclafats i els que van poder sortir de les gàbies van ser engabiats de nou per seguir el seu camí a l’escorxador. Acabant una vida d’explotació per ser convertits en productes.