El passat 11 de novembre, la Fundació FAADA va gestionar el trasllat de tretze animals salvatges, no autòctons, al centre del la Fundació AAP a Almere, Holanda. Aquests animals procedeixen de cessions de particulars, abandonaments i comisos, com el macac rhesus comissat pel Seprona a Cabrera de Mar en el moment en que anava a ser venut.

Els vuit titis i dos dels óssos rentadors provenen d’una finca particular de Banyoles, el propietari de la qual va manifestar fa mesos la seva voluntat de cedir la major part de tots els animals per a millorar la seva qualitat de vida. Un dels tres ximpanzés que hi tenia ja va ser traslladat a la Fundació Mona el passat mes de juny.

 

 

El tercer ós rentador prové d’un particular que ja no se’n podia fer càrrec i que el mantenia en unes condicions poc adequades. L’ajuntament de La Garriga, població de la qual prové l’ós, va fer la petició a FAADA per a que es fessin càrrec del trasllat.

Els petaures brevíceps provenien d’un particular que els va entregar perquè li ocasionaven molèsties, donat que son animals nocturns i a la nit es mostren actius.

Aquests casos son només un exemple de la quantitat d’animals salvatges que són contínuament venuts, cedits, regalats o abandonats a la comunitat catalana per manca de lleis que regulin o aboleixin el seu comerç i tinença.

D’altres no tenen tanta sort i continuen en lamentables condicions en mans de particulars o son víctimes del comerç, tant legal com il·legal. Molts d’aquests animals poden comportar-se agressivament a causa de les mancances a les que son sotmesos i poden ser portadors de greus malalties.

Per aquest motiu, FAADA reitera la urgent necessitat de crear centres d’acollida per aquest tipus d’animals i demanen a les administracions que comencin a controlar, censar i recollir adequadament aquest tipus de fauna.

I esperen que, el compromís del Conseller del Departament d’Agricultura i Medi Natural d’engegar finalment el reglament d’animals exòtics, sigui el primer pas per treballar conjuntament en aquest problema.

FADDA agraeix la col·laboració de:

– Fundació AAP-PRIMADOMUS, Almere, Holanda
– SEPRONA
– Protectora APAN
– Departament de Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.
– TVAnimalista
– Departament d’Agricultura i Ramaderia. DAR
– SOIVRE Barcelona.
– FORESTAL CATALANA
– clinica veterinaria “El vell marí”
– A tots els voluntaris i col·laboradors de FAADA que, amb la seva tasca diària, han fet possible aquest trasllat.