Una guia gratuïta, impulsada per l’ajuntament a petició de Jordi Portabella en l’anterior legislatura i presentada pel nou consistori, recull 42 establiments de menjar vegetarià i vegà de Barcelona i es dirigeix tant a la ciutadania de la ciutat com als turistes que visiten la ciutat.
La publicació ha comptat amb el recolzament del Gremi de Restauració de Barcelona i l’associació animalista Libera! i ha estat presentada a l’Escola d’Hosteleria i Restauració de Barcelona, lloc on es formen 400 alumnes que seran els responsables de cuinar les noves demandes de la població.

 


 

Gaietà Farràs, del Gremi de Restauració, ha destacat que la dieta vegetariana i vegana cada dia tindrà més adeptes per motius ecològics i mediambientals, en un món superpoblat on caldrà menjar d’una altra manera i amb una població cada dia més conscienciada del patiment animal que suposa la dieta tradicional. D’altra banda, ha destacat que els restaurants i restauradors que siguin conscients d’aquest canvi, han de veure en la demanda d’una alimentació diferent una nova oportunitat de negoci.

Carlos López, de Libera! Ha destacat que la idea de la guia va sorgir de la necessitat detectada per l’entitat d’informar a un públic, que demanda una dieta ètica, dels locals on es pot menjar seguint aquest criteri. També ha fet esment del creixement del número de persones vegetarianes i veganes a altres països com Gran Bretanya, on aquesta població arriba al 10% del total i que, en societats èticament avançades cada vegada més gent demandarà aquest tipus de locals.

Raimond Blasi, president de la Regidoria de Comerç, Consum i Mercats, ha presentat la guia com una alternativa gastronòmica i de reconeixement d’un estil de vida que, segons ell, ha de ser compatible amb la quotidianitat i la tradició. Per Blasi, tenir en compte aquest sector del mercat impulsa el turisme i la restauració com a motors econòmics del país.

Els 100.000 exemplars de la guia es repartiran gratuïtament a centres cívics, oficines d’atenció al ciutadà i als mateixos establiments que hi surten. Està editada en quatre idiomes i inclou una presentació de les principals dietes de base vegetal, les seves diferències i consideracions sobre la dieta i la salut.

Descarrega la guia en format pdf