Libera! aconsegueix, mitjançant la seva campanya Mercats Ètics, que dos mercats de Catalunya ja no exhibeixin animals per a la venda.

A només una setmana de llançar als mitjans els resultats d’una investigació realitzada durant tres anys als mercats ambulants de Catalunya, específicament sobre les parades de venda d’animals que ho fan violant les lleis i ordenances destinades a la protecció dels animals, des de LIBERA! comuniquem que ja són dos els municipis en què les seves
denúncies han prosperat.

Un d’ells és el mercat que s’instal·la a Canovelles cada diumenge; arran de les denúncies, la policia local informa que l’Ajuntament de la localitat ha informat al titular de l’única parada en què es venien animals sobre la il·legalitat de la seva activitat. Aquesta parada ambulant exhibia per a la venda hàmsters, conills, galls, pollets, peixos, tortugues i diferents espècies d’ocells. Després d’aquests fets, la policia local es va presentar al mercat per confirmar que el responsable de la parada ja no incorria en cap il·legalitat. I així ha estat: el comerciant ha reconvertit la seva activitat i ja no ofereix animals per a la venda, limitant-se a la venda d’aliment i accessoris per a animals.

D’altra banda, el mercat ambulant que s’instal·la a la localitat de Valldoreix (Sant Cugat) els dissabtes, ja no compta amb la parada en què s’oferien animals a la venda. Aquesta parada exhibia gallines per a la seva venda.

La campanya Mercats Ètics seguirà visitant mercats per realitzar inspeccions periòdiques a les parades (totes il·legals) de venda ambulant d’animals vius. Les imatges captades pels activistes en aquests mercats mostren animals morts, aixafats, sense aigua ni menjar, amuntegats i exposats a les inclemències del temps, en una clara violació a la Llei de protecció dels animals de Catalunya, que prohibeix exhibir animals per a la venda com a forma de combatre la compra compulsiva i posterior abandonament, així com a forma de garantir el benestar dels animals considerats éssers amb capacitat de patir tant físicament com psicològica tant per la Llei abans esmentada com pel Codi Civil català.

Notícia de la campanya:

 

Video de la campanya de Libera! realitzat per TVAnimalista: