El Partit Animalista (PACMA) ha assolit els avals necessaris per a presentar-se a les eleccions generals del pròxim 20 de novembre en un total de 48 províncies, de manera que assegura ser la formació extraparlamentaria que podrà presentar llistes en més circumscripcions.

La reforma de la Llei Electoral, pactada per PSOE, PP, CIU i PNB el passat mes de gener, va decretar que els partits que no haguessin obtingut representació en cap de les Càmeres en l’anterior convocatòria d’eleccions necessitaran per a poder presentar-se la signatura, almenys, del 0,1 per cent dels electors inscrits en el cens electoral de la circumscripció per la qual pretenguin la seva elecció. Una vegada finalitzat el termini de recollida d’avals, el Partit Animalista, ha assolit reunir gairebé 60.000 signatures a tot l’estat, que li permetran presentar-se a totes les províncies menys a Còrdova, Jaén, Sevilla i Almería. En el cas de Madrid, Barcelona, València o Balears, la formació assegura haver presentat més del doble dels avals requerits.

“Amb les 10.000 signatures recollides a Madrid o les 9.000 a Barcelona, hem demostrat que tenim capacitat per a superar les traves que se’ns posin i més”, ha celebrat el president del PACMA, Francisco García Leal. Segons el parer de la formació, el suport assolit demostra la “creixent sensibilitat de la societat enfront del maltractament animal”. Creat el 2003, el Partit Animalista és un partit que defensa els drets de tots els animals. El 2008 va assolir gairebé 45.000 vots al Congrés i més de 132.000 al Senat.

Font: EuropaPress