Pamplona.

Prop d’un centenar d’activistes han protestat contra les curses de braus i els encierros per Sanfermín a Pamplona, en un acte organitzat per AnimaNaturalis i Peta, per desè any consecutiu.

L’acció és un esdeveniment de ressò mundial que reclama l’abolició de la tauromàquia, que consisteix en la representació de l’agonia dels animals a qualsevol festa taurina i que demana la reflexió de la ciutadania sobre la victimització que suposa per al brau la participació en aquests espectacles.

Els festejos taurins compten cada vegada amb menys adeptes o persones que diuen sentir-se interessades ja que, segons les enquestes sobre l’afició als toros realitzats l’agost de 2008 per IG-Investiga, el 67% de la població espanyola manifesta no tenir cap interès en les festivitats taurines, i només el 9,7 hi està interessada.

La directora d’AnimaNaturalis a Espanya, Aïda Gascón, va afirmar durant la protesta: “Cada día disminuye más el apoyo popular a la tauromaquia y aumenta la conciencia acerca del sufrimiento de los animales. Las autoridades de Pamplona tienen la oportunidad de hacer historia y enterrar en el pasado este tipo de tradiciones… o por el contrario, seguir hundiéndonos en la vergüenza de una de las culturas más atrasadas de Europa”.