Robleluengo (Guadalajara)

El programa A.Doc ens mostra en aquesta edició qui són els Veggierunners, un grup d’atletes corredors que tenen en comú una dieta vegana.

Enguany s’ha celebrat l’onzena mitja marató de muntanya de l’Ocejón, una cursa amb característiques solidàries que la fan especial per a les persones que hi participen i per al poble que l’acull.

En aquesta edició, els diners que s’han recaptat dels 150 participants s’han destinat a una ONG dedicada a la lluita contra la mutilació genital femenina, fent de l’organització de la cursa un referent de solidaritat amb les causes justes.

Entre els corredors es trobaven 6 membres de l’equip dels veggierunners que va sorgir a l’empara de la Unió Vegetariana Espanyola, on diferents persones han creat una agrupació de corredors, una altra de ciclista i una altra de muntanya, i estan preparant un equipament per a tri-atletes.
Els veggierunners són esportistes no professionals que comparteixen un estil de vida vegetarià o vegà per motius de salut, medioambientals o ètics.

La prova consisteix en la pujada al cim més alt de la serra del Robledal amb sortida i arribada a Robleluengo. El recorregut transcorre entre estepes i pissarres durant els gairebé 1000 metres de desnivell positiu, sent els darrers dos kilòmetres especialment durs i impossibles de fer-los corrents.

Dos forts xàfecs a la vall van obligar a improvisar un nou arc d’arribada però no van afectar gaire als corredors que ja es trobaven a la muntanya. El primer corredor aconseguia traspassar l’a meta en 1 hora i 45minuts
Els corredors populars no solen competir per a podi, però entre l’equip dels veggierunners hi ha algunes figures que despunten per les seves qualitats i disciplina d’entrenament com el Javi Ballesteros, que va quedar en 7è lloc de la general, millorant la seva marca respecte l’any anterior en 3 minuts.
Els veggierunnes aprofiten cada ocasió per convidar a la reflexió aprofitant que, en aquests esdevenimets, es troben tot tipus de persones. En un ambient sa i positiu s’obren a la possibilitat d’explicar detalls sobre la dieta vegana que poden acostar a altres persones esportistes i respectuoses amb el medi ambient a ser-ho també amb la resta d’animals.