Barcelona 31/05/2011

L’èxit de la iniciativa Antena3 Pasa Del Sufrimiento Animal . com, a la qual es fa una crida a la societat perquè mostri el seu rebuig a l’ús d’un ximpanzé en el concurs Involució de la cadena Antena3/NEOX, ha provocat el veto en les xarxes socials a tota persona que manifesti la seva opinió contrària a l’ús del ximpanzé per al seu espectacle, en els facebooks i twentis dels seus canals i els de la presentadora i el presentador del concurs.

La decisió de continuar endavant amb la utilització del ximpanzé per jugar a “pedra, paper, tisores” amb els concursants és ferma tot i d’haver rebut més de 8,000 correus electrònics de persones preocupades per l’ús de l’animal, l’adhesió de més de 80 entitats nacionals i internacionals de protecció dels animals, així com la de personalitats com la primatòloga i premi príncep d’Astúries Jane Goodall, el divulgador científic Eduard Punset i l’eurodiputat Raül Romeva.

La campanya va prendre ahir una nova orientació per demanar a les empreses anunciants que no es publicitin durant l’emissió d’aquest programa. S’espera comptar amb tant suport de la ciutadania com fins ara, ja que la campanya demana que s’enviïn mails de protesta a totes les empreses que publicitin els seus anuncis en el programa i convida al boicot de les mateixes en cas que no retirin els anuncis en aquesta franja horària.