Barcelona.

Dimarts 12 es va presentar “Cor de Brau” la nova novel·la de Víctor Alexandre en la llibreria Proa de Barcelona. Va estar acompanyat per Anna Mulà, promotora de la Iniciativa Legislativa Popular per a l’abolició de las corrides de braus a Catalunya i de la doctora Núria Querol, fundadora del Grup per a l’Estudi de la Violència a Humans i Animals, membre de la Comissió per la Lluita contra la Violència Familiar i de Gènere de Sant Cugat i estudiosa de la relació entre el maltracte a animals i la violència domèstica.

La novel·la narra en clau d’humor l’abolició de les corrides de toros a Catalunya, a través d’una família ramadera que es veu afectada per la nova situació, alhora que mostra el rerefons polític i identitari dels arguments de les dues parts enfrontades, els protaurins i els abolicionistes. Per mitjà de personatges força dickensians, i situacions i diàlegs que recorden les comèdies teatrals de les acaballes del segle XIX, Cor de brau parla de valors universals i manifesta que el grau d’humanitat d’un poble es mesura pel respecte en amb què tracta els animals.

L’autor declara que amb aquest aquest llibre pretén dotar d’arguments les persones que defensen els drets dels pobles i els drets dels animals –de tots els pobles i de tots els animals– i per fer reflexionar aquelles persones que pensen que els animals i alguns humans estan al servei d’altres humans.

El llibre obre les portes a la reflexió sobre el tracte als animals més enllà de l’àmbit de l’entreteniment i insta als mitjans de comunicació a que es posin al servei de la ciutadania i informin d’allò que passa darrera dels murs de les granges, dels escorxadors, de les facultats de medicina i dels laboratoris, fent visible la tortura que s’infligeix cada dia a milions d’animals.