Barcelona

Des de fa anys, en un solar de la Gran Via de Barcelona, viu una comunitat de conills que, segurament, van ser abandonats per algun humà que es va cansar de la seva tinença en una gàbia a casa.

L’associació Anaac va fer una primera actuació per enretirar els conills, però la dificultat de capturar-los a tots per les característiques de l’indret, que els permet fer caus i viure la seva vida de la forma més natural possible, o bé l’abandonament de nous conills fruit del coneixement de la ciutadania de l’existència d’aquesta colònia urbana, va fer que aquests tornessin a aparèixer al solar.

Ara, després de dos anys de gestions amb el propietari del solar, i com a conseqüència d’una denúncia que l’obliga a tenir cura de l’espai, l’associació Faada s’encarregarà de gestionar l’adopció dels conills després que siguin capturats, revisats per un veterinari i esterilitzats.

L’esterilització dels conills requereix 10 vegades més anestèsia per kilo que la que requereix un gos o un gat. Segurament per això la tinença irresponsable de la gent fa que, aquests animals que haurien de viure lliures i regular-se per ells mateixos, hagin arribat a esdevenir uns altres dels grans perjudicats per la permissivitat de la seva venda com a animals de companyia en indrets inadequats com els pisos d’una ciutat.

Si les administracions no preveuen que, darrera del negoci de compra-venda d’altres individus hi ha tot un seguit de problemes a tenir en compte, aquestes accions puntuals i continuades per posar remei a multitud de contingències se seguiran produint eternament a les nostres ciutats i pobles.

L’associació Faada està buscant bones famílies adoptants que puguin proveir als conills rescatats de totes les necessitats etològiques necessàries per viure una vida plena.