Barcelona

La salut de la Susi empitjora per moments. Aquests darrers dies està patint còlics i complicacions digestives que, fatalment, són el que acostuma a causar la mort d’animals captius com orques i elefants.

El seu aspecte, de ventre inflat, i el fet que rebutgi el menjar, fa pensar que la Susi entrarà en la fase final de la seva vida si els gestors del zoo no fan res per impedir-ho.

En un comunicat de premsa, l’associació Libera ha expressat que l’elefanta hauria de rebre un tractament de repós i tranquilitat per a superar els problemes que pateix, evitant-li tot l’estrés provocat pel soroll de la maquinaria i dels operaris que treballen al seu propi recinte. Alhora recorden que ella, malgrat que empitjori el seu estat de salut, encara és exhibida davant els visitants del zoo.

Tots els individus, quan emmalaltim, tendim a buscar la tranquilitat i el repós, i els gestors del zoo no han considerat la possibilitat de deixar-la tranquil·la i evitar-li tot tipus d’estrés que faci que el seu estat s’agreugi, ni en aquests moments tant crítics.
Libera fa anys que denuncia les males condicions de vida en les que es troba la Susi, i que reclama el seu trasllat a un espai més ampli, on pugui conviure amb altres individus de la seva espècie, per poder acabar els seus dies amb la dignitat que mereixen tots els individus.

D’altra banda, el grup municipal d’ERC ha registrat aquest divendres al migdia a l’Ajuntament de Barcelona una moció perquè la Comissió de Medi Ambient voti dimecres 26 el possible trasllat de l’elefanta Susi que viu al parc zoològic de la ciutat. És un pas més de la campanya ‘Libera a Susi’, que des de fa més de dos anys, duu a terme l’associació animalista Libera!. L’objectiu de la campanya és aconseguir que l’animal deixi el zoo per introduir-se en un parc de tipus safari, i millorar la seva qualitat de vida.