Sant Feliu de Codines.

La nit de l’1 de gener, activistes simpatitzants de l’organització Igualdad Animal van rescatar a 36 gossos del centre de cria d’animals per a vivisecció, Harlan Interfauna, situat a la localitat de Sant Feliu de Codines.

Aquesta multinacional explota animals a diversos països del món per a ser usats en experiments,entre els animals que crien hi ha gats, gosos, hurons, rates, cobaies, conillsque son enviats a laboratoris d’empreses, de facultats, hospitals i complexos militars per a ser utilitzats en proves de toxicitat, investigació biomédica i veterinaria, educació o experiments militars on acaben , finalment, amb les seves vides.

El rebuig a l’experimentació amb animals de les persones que defensen els seus drets no significa que estiguin contra l’investigació científica, sino que están en contra que aquesta no es desenvolupi sense l’ús d’aquests animals, o en que no es promogui el desenvolupament de mètodes d’estudi i investigació sense l’ús de cap ésser viu amb interessos propis.

Les persones que van realizar l’alliberament dels 36 gossos van poder documentar les deplorables condicions de vida en que es troben els animals criats per la vivisecció. Tots els gossos vivien tancats en gàbies descobertes a l’exterior, amb terra de ciment ple de les seves femtes i orines, i un d’ells fins i tot era privat de tot tipus d’interacció social, vivint aillat de la resta.

Els gossos rescatats van ser examinats per veterinaris i molts d’ells necessitaran assistència per a superar la por constant a que han estat sotmesos durant els seus primers 4 anys de vida.

Els activistes han emés un comunicat on es declaren vegans, antiespecistes i contraris a qualsevol forma d’explotació animal com la vivisecció, el consum de productes derivats d’animals, l’ús en espectacles o per vestir… ja que consideren que l’únic important a l’hora de respectar a algú és la seva capacitat de sentir, no la seva espècie, raça o sexe.

També afirmen voler avançar cap a una societat on els altres animals no siguin considerats inferiors o utilitzats com a recursos a la nostra disposició i afirmen que seguiran rescatant animals fins que la darrera gàbia estigui buida i la vivisecció i altres formes d’explotació i opresió formin part del passat.
Finalment dediquen l’acció a totes les persones activistes que lluiten per acabar amb la vivisecció i ténen un record per a tots els animals que es troben encara en centres de cria i laboratoris esperant ser rescatats.