Barcelona.

Recentment, el zoo de Barcelona ha decidit introduir 5 llops nous a les seves instal·lacions. Aquesta ha estat la poc raonada resposta, a la demanda d’associacions com Libera, que fa temps que vénen denunciant la situació de la lloba que vivia sola, contravenint tots els estudis dels experts que demostren que aquests animals son gregaris, socials i necessiten del seu grup familiar i social per sobreviure en condicions dignes.

La lloba no podrà ser confinada amb els nous individus, ja que en captivitat els problemes de territorialitat i jerarquia s’agreugen i podrien posar-los en perill per tractar-se d’una lloba que no forma part de la manada ja cohesionada. Per aquest motiu, la lloba roman tancada a la seva gàbia de reduidissimes dimensions, en un espai de tan sols 8 per 2 metres.

Cal recordar que el Zoo de Barcelona és qui dirigeix el Programa de conservació dels llops per a tota Europa, direcció atorgada per l’associació europea de zoos i aquariums, tot i que no se sàpiga quin és el criteri que s’ha utilitzat per a escollir precisament a aquest zoo, ja que ni disposa de l’espai físic per a mantenir una manada de llops i, a mes, és propietari d’una femella que ha de viure en condicions d’aillament extrem, situació que va contra tota lògica conservacionista.

Així, les entitats animalistes, malgrat haver demanat al zoològic de gestionar elles mateixes el trasllat de la lloba a un espai on pugui viure dginament, temen per la vida de la lloba solitaria i demanen que un grups de veterinaris independents tinguin accès a examinar l’estat de salut de la lloba per a evitar que se li apliqui una injecció letal.

Ara per ara, el zoològic no dóna resposta a aquestes demandes, pel que la lloba continua el seu confinament solitari que fa ja més de dos anys que dura i deteriorant, dia a dia, la seva qualitat de vida i les seves espectatives de sobreviure amb la dignitat que tot individu mereix.