Barcelona.

El 4 d’octubre de 1929, l’Organització Mundial de Protecció Animal reunida en un congrés a Viena, va declarar aquest dia com el Dia Mundial dels Animals.

Enguany, els dies al voltant d’aquesta data han estat els escollits a moltes ciutats del planeta per a realitzar una jornada reivindicativa i d’informació a la ciutadania amb la finalitat de transmetre la necessitat de respecte dels drets dels animals no humans.

El dia 10 de desembre de 2010 es va celebrar a Barcelona una Marxa que va reunir prop de 1.500 persones per reivindicar l’enduriment de les lleis actuals així com la necessitat que s’acompleixi la legislació vigent en matèria de protecció.

Aquesta marxa també pretén ser una plataforma per a fer sentir la veu de tots els animals. Per aquest motiu, les persones assistents veuen imprescindible provocar un canvi de valors mitjançant l’educació i la participació activa. Per aquestes persones, l’educació en els valors de respecte ha de tendir cap a evitar qualsevol ús de qualsevol animal per a interessos humans i, per tant, el seu maltractament amb la finalitat que sigui.