Vilacañas (Toledo)
Una gossa braca de 7 anys ha aparegut penjada a Vilacañas Toledo.La gossa va ser trobada per unes persones que passejaven per la zona que van avisar a la protectora que posteriorment va interposar una denúncia a la Guàrdia Civil.

La visió del cadàver de la gossa Jenny deixa clar el patiment al que va ser sotmensa abans de morir per asfixia. Penjada d’una torre d’alta tensió, amb les puntetes de les potes tocant la base, posa de manifest l’agonia fins a la seva mort.

És una pràctica habitual entre els caçadors rurals d’arreu de l’estat. En molts pobles existeixen “penjadors” oficials on pengen els gossos de caça que no reporten ja cap utilitat, o estan malalts o són massa vells.

Malgrat aquest delicte està penat fins a un any de presó, els criminals segueixen lliures i actuant amb tota impunitat, i així ho demostren els milers de cadàvers de gossos trobats cada any al final de la temporada de caça.